Bouldering: Klatring uden reb og sele

Bouldering er en form for klatring, der er blevet mere og mere populær på hele jordkloden de seneste år. Bouldering er et rigtig godt alternativ til fitness og crossfit.

Hvad er bouldering?

Bouldering er en form for klatring på lave klatrevægge. Ordet Bouldering stammer fra det engelske ord for kampesten: BOULDERS. Klatrevæggene er op til 4,5m høje og har madrasser under. Derfor kræver de ikke brug af avanceret sikkerhedsudstyr som reb og sele. Bouldering er en fri bevægelsesform, hvor man kan fokusere på den hovedgymnastik det er, at klatre ruterne.

Bouldering er både sjovt og udfordrende på samme tid. Vi løser forskellige boulderproblemer (ruter), der kræver styrke, smidighed, og god teknik. Hver rute er som et puslespil, der skal løses, og det er en fantastisk følelse, når man endelig finder den rigtige løsning. Bouldering er for alle - både børn og voksne, nybegyndere og erfarne klatrere. Der er altid nye ruter, i Boulders i alle sværhedsgrader som man kan udfordre sig selv og blive bedre på.

Træning og motion:

Bouldering er også en fantastisk form for træning og motion. Når man klatrer, bruger man næsten alle sine muskler og får pulsen op. Bouldering træner hele kroppen og udfordrer både på smidighed, teknik og power. Mange fravælger fitness og crossfit, til fordel for klatring.
En af de bedste ting ved bouldering er det fantastiske fællesskab og sammenhold, der findes blandt klatrere. Vi hepper altid på hinanden og hjælper hinanden. Det er en virkelig sjov og inkluderende sport, hvor vi alle støtter hinanden.

Kom og prøv det:

Så hvis du er nysgerrig efter at prøve bouldering, så kom forbi Boulders! Ingen erfaring nødvendig og du skal ikke booke tid. Du dukker bare op når du er klar og siger hej i receptionen. Vi hjælper dig godt i gang! Se mere her.

Forrige
Forrige

Climbathon Scoreboard: Aarhus, Mænd

Næste
Næste

Klatresession for Begyndere (60-120 minutter)